A projekt bemutatása

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2014 őszén pályázatot írt ki, „GINOP 5.3.1- Rugalmas foglalkoztatás elterjesztése a konvergencia régiókban” címmel. A pályázat célja a munka és a magánélet összehangolását lehetővé tévő rugalmas foglalkoztatás elterjesztése a kis- és középvállalkozások körében, a kisgyermeket nevelő szülők foglalkoztatásának növelése, valamint a munkavállalók és munkáltatók alkalmazkodóképességének növelése.

Mi a pályázat lényege?

A pályázat első ütemében az NGM kiválasztotta azokat a széleskörű tapasztalatokkal rendelkező szolgáltatókat, akik komplett átvilágítást biztosítanak a résztvevő kis- és középvállalkozások számára. Az átvilágítási szolgáltatást nyújtók egyike konzorciumunk, amelyet a Corex Projektfejlesztési Kft., a Rávezető Projekt Kft. és a Learning Innovation Kft. alkot.

Miért éri meg részt venni a szervezeteknek az átvilágításban?

  • A cégek ingyenesen kapnak részletes visszacsatolást és értékelést saját munkaszervezésükről, működésükről (jelentős piaci értéket képvisel önmagában is).
  • Az átvilágítás eredményeként kidolgozott, szervezetre szabott rugalmassági terv alapján a vállalkozás olyan innovatív foglalkoztatási megoldásokat vezethet be, amelyek növelik a munkavállalók elkötelezettségét, teljesítményét.
  • Azon vállalkozások, amelyek az átvilágítási folyamatban részt vettek, a pályázat második ütemének keretében forráshoz juthatnak a fejlesztési javaslatok megvalósításához.

Kik tudnak bekapcsolódni a programba?

A projektbe való bekerülés alapja egyrészt az együttműködési szándéknyilatkozatok beérkezésének sorrendje, valamint a pályázati alapfeltételeknek való megfelelés, melyek az alábbiak:

  • 10-249 főt foglalkoztató vállalat,
  • konvergencia régióban (is) rendelkezik működő székhellyel/ telephellyel.

Hogyan történik az átvilágítás és a fejlesztési terv kidolgozása?

  • elemezzük a vállalat szervezeti működését szabályozó dokumentumokat;
  • megismerjük a vállalkozás céljait, stratégiai irányait és dolgozói igényeit workshopok, interjúk és kérdőíves felmérések keretében;
  • helyzetelemzést, fejlesztési és bevezetési terveket készítünk (támogatás igénylés feltétele).

Jelentkezés »»